Не съм изпращал есемес на Герджиков, не пиша на никого есемеси. Откъде накъде смяната на политическия съветник на Огнян Герджиков ще ми я приписват на мен. Това са само лъжи. Това каза в предаването „120 минути” лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод твърденията, че е поискал освобождаването на Иван Гарелов като съветник на настоящия служебен премиер.

„Не ме интересува Гарелов, какъв е Гарелов – 74-годишен бивш агент на ДС. В играта на БСП не искам да влизам”, допълни Борисов.

„Питам кое дава възможност това да се каже - как ще се управлява съдебна система с есемеси? Това е несериозно. 26-ти ще мине, на 27-ми ние трябва да обединим народа и да направим стабилно управление. Това е проблемът, който стои пред нас. Тя (Корнелия Нинова – бел.р.) не пише ли есемеси или не е писала - жълтения. Какво общо има - съветник на премиера по политически въпроси, какво ще го съветва, служебен премиер. Не съм изпращал есемес на Герджиков, не ме интересува, не се занимавам с такива неща.

„Няма повече да допусна заради техните партийни игрички… излиза, че Радев е наш, правителството е наше, всичко, което казват те, ние трябва да се оправдаваме с това. Извинявам се, защо не върнат главния секретар на МВР за изборите? Защо не върнат всички уволнени досега с есемес? Искате ли, сега ще си взема телефона, ще напиша един есемес на Герджиков и ще чакаме да видим дали ще ги върне”, допълни бившият премиер.

"Господин Герджиков, много ви моля, върнете всичките тези уволнени хора на власт, да не ви пиша есемес тогава", допълни Борисов.

По-рано пресцентърът на БСП разпространи изявление на лидера Корнелия Нинова в Стара Загора, в което тя упреква Борисов, че е отнел свободата на мнение. Ето и точните й думи:

Отнел я е човек, който по думите й "с есемеси управлява съдебната система, митниците и уволнява с есемеси:

В коментар на скандала между него и Елена Йончева, Бойко Борисов обясни, че реакцията му спрямо нея е дошла от едно "нагло", по думите му, нападение към Делян Добрев. 

Понеже в БСП жените са мъже, при нас имаме по-крехки мъже, да речем, които са по-крехки като психика, пък имат деца, семейства, и трябва отвреме на време да ги защитиш. Тя в ефир му каза, че той бил разследван, бил еди какво си... Откъде накъде, колко има такива при тях?

В Бургас ме попитаха по тази тема и аз си спомних какво знам по дадена тема и много ясно се изразих. Ако дойде ден да трябва да говоря в съда, съответно ще призовем свидетели, които ще кажат как през фирми са получавани пари, те излязоха вече собственици на фирми и оператори, които казаха как са ставали нещата, за да се заобиколи плащане.

Когато даваш рекламно време на една национална телевизия без пари, а този продуцент си го продаде на рекламодател и получава пари за това нещо, на пръв поглед не ти плаща телевизията, но на втори прочит това са пари.

По време на кампания достатъчно внимание й обърнахме, тя се е засилила да се видим в съда, там ще кажа каквото знам и по другата тема, разбира се в специализиран съд предполагам, защото има и квалифицирана информация.

Така че, има две теми – дали през националната телевизия,, през хора и фирми, и схеми е едното, за което дойдоха хора и твърдят, че са получавали така пари – това съм казал.

А другото също го има – тук там в държавни институции, да не ги казвам, където лесно може да се проверят как са се развивали дадени процеси и дали това може да се нарече чисто съвпадение по време, място и пари. Това съм казал, не съм я обидил с нищо”, заяви Бойко Борисов.

На въпрос вярва ли, че в твърденията на Доган, че партия ДОСТ е проводник на неоосманизма, Борисов отвърна, че той до вчера е бил председател на партията.

"БСП и Лютви Местан се целуваха на Орлов мост. Това не го ли виждаха преди две години, когато им казвахме, че ще стане така. Виждаха го, ама само и само ГЕРБ първа политическа сила, да ни свалят от вас, се събраха, целуваха се на Орлов мост”.

С ДПС и с ДОСТ коалиция не правя, не съм правил, няма да правя, категоричен беше бившият премиер.  

На въпрос ако хипотетично външният министър на Турция дойде в България, за да агитира за референдума в Турция, бившият премиер отговори, че ако са спечелили изборите биха го направили по начина, по който са го правили досега:

„Колега, нямаш работа по тези теми в България. Имаме една уговорка и тя е границата да се пази взаимно от двете държави, да няма мигрантски натиск, Балканският път обикаля България”.

Трябва да съумеем да запазим добросъседството обаче, каза още Борисов.

Силата на ГЕРБ е, че в редиците на партията има десетки хиляди български мюсюлмани, те стават и министри, и депутати и кметове и общински съветници, обясни Борисов. По думите му има натиск върху тях.

Томислав Дончев допълни, че референдума в Турция и изборите у нас изострят страстите.

Какви промени предлагат за борба с корупцията, кога ще видим политици в затворите, как ще заработи по-адекватно съдебната система и още от темите, които коментираха Бойко Борисов и Томислав Дончев, вижте във видеото: