„Който отиде в служебния кабинет, забравя за ГЕРБ! Иначе ще ни ги приписват тези два месеца”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента, след като обяви оставката си в пленарната зала, а след това напусна заседанието, на което оставката му трябва да бъде гласувана.  

Запитан дали ще има промени в партията, Борисов отговори:

Това си е наша работа, ще събера кметовете, областните управители, ще си направим отчетите… Защо при трето тримесечие ръстът на икономиката е 3,6%, втори сме в Европа, преди две години никой не си го представяше! Всичко се стабилизира, има 11% ръст на заплатите, под 7% безработица, стабилна банкова система. Много въпроси има пред мен къде сгрешихме, малко помощ и анализ ни трябва.”

Не е важно кое според мен е грешка или  не, важно е, че хората го оцениха като грешка, посочи той.

Според него загубата на Цецка Цачева на изборите за президент показва, че БСП са направили по-добра кампания и са победили.

Това, по думите му показва, че ГЕРБ не е машина за избори: „Може да спечелим, може да загубим”.

На въпрос кой ще понесе отговорността в партията за загубата, Борисов каза, че партията е понесла отговорността с оставката на кабинета.

Те си ги знаят, ще има време да си говорим, отговори премиерът в оставка на въпроса кои са „агнешките главички”.

Относно резултатите от референдума той заяви, че ще настоява въпросите от допитването да влязат в Народното събрание веднага, така че да се действа според тях на изборите. За мен винаги е било важно какво казват хората. В тази ситуация стоенето на власт ще напомня на Станишев, добави той.

„Тъй като сме водили разговори с патриотите, те категорично казаха, че нямаше да подкрепят бюджета и в един момент, ако дори бяхме спечелили президентските избори, нямаше да може да си приемем бюджета в парламента и пак щеше да падне правителството, тъй като нямаме мнозинство”, коментира още Борисов в кулоарите на Народното събрание.

По думите му ДСБ, БСП, ДПС, АБВ, патриотите – всички, са били опозиция на кабинета.

Вижте още във видеото: