„Кирил Петков заяви, че цената на природния газ ще бъде по-евтина от тази, която сега купуваме. Само след малко неговият КЕВР излезе със съобщение, че газът поскъпва с 14%. Нека народът да види кой лъже. Когато фактите говорят, и промяната мълчи“.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който говори пред активисти в читалището в Ловеч.

Те знаят, че лъжат и крадат. Знаят, че трябва да крадат бързо, защото няма за кога, каза Борисов по адрес на правителството. И ги обвини, че теглят огромни заеми.

„Следващото правителство, когато дойде, ще трябва от първия ден да им връща борчовете. Ние стартирахме предишния мандат с 6 млрд. под водата, но ние сме яки и ги оправихме за една година… Ако останат на власт до 2025 г., ще ни оставят 50 млрд. борчове“, прогнозира лидерът на ГЕРБ.

Той подчерта, че в момента нищо не се строи: „Те в момента дострояват това, което правихме ние. Забравете АМ „Хемус“. Една велоалея не са направили“.

Борисов отново повтори тезата си, че не трябва да има предсрочни избори, „докато последният българин не се разочарова“.

„Ако днес сме ние на власт, на следобедното заседание ще възложа на ПГ на ГЕРБ от утре да върнем тока на старите нива. Ще въведем и таван на другите цени. Токът е изцяло български, никакви войни в момента не са виновни за това, което се случва“, заяви още Борисов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!