Премиерът Бойко Борисов облетя с хеликоптер трасето на строежа на газопровода "Балкански поток".

С него бяха заместник-министъра по корпоративно управление в Министерството на петрола на Кралство Саудитска Арабия - Аабед Абдулах Алсаадун, министъра на енергетиката Теменужка Петкова, изпълнителния директор на "Булгартрансгаз" ЕАД Владимир Малинов и представители на фирмата-изпълнител "Аркад", съобщиха от МС.

Снимка: Министерски съвет

"Проектът навлиза във финалната си фаза. На територията на страната са налични всички необходими тръби за обекта и те са разнесени по трасето - над 474 км. На терен се трудят над 2500 работници от различни страни. Наистина огромен проект, в чието изпълнение са мобилизирани 1420 броя тежка строителна механизация и специализирана техника", написа Борисов във Фейсбук. 

Той допълни, че с реализацията на "Балкански поток" България се превръща в регионален стратегически газоразпределителен център и гарантира диверсификация на газовите доставки.

Много ни е красива държавата, ама да не строиш на нея, каза премиерът, като отбеляза пред представителите от Саудитска Арабия, да кажат на принц Салман, че "България не е равна". Борисов не забрави да спомене и за многото археологични находки, които се откриват в хода на строителството на големи обекти в страната.