И в момента се справяме най-добре с тази ужасна пандемия. Това каза премиерът Бойко Борисов в Хасково в отговор на въпрос дали е доволен от опашките за ваксинация.

„Ние управляваме по най-добрия начин пандемията, това е безспорно. С възможно най-либералните мерки, с много дисциплинирано население – с маските, с дистанцията, с всичко, което прави. И с перфектни доктори, медицински сестри и лаборанти. Така че и в момента ние се справяме най-добре от всички“, обяви премиерът.

По думите на Борисов България се е справила най-добре и с финансовата криза, и с миграционната криза преди това.

Борисов се надява на 1 март заведенията да отворят, но призова хората да „не се юрват“ масово по ресторантите.

„Ние никого не задължаваме нито да ходи в ресторанта, нито в мола, нито в магазина. Българите вече са изключително добре информирани и за броя на заболелите, и за броя на починалите, и за ваксините, и какво става по света. Сиреч – правото на личен избор“, коментира министър-председателят.

Той обяви, че Марияна Николова ще отговаря за изборите, защото Томислав Дончев ще е водач на листа в Габрово. На въпрос дали тя ще е министър-председател по време на предизборната кампания и ще управлява държавата Борисов отговори: „Министър-председателят винаги е министър-председател, а държавата се управлява от правителството“.