Министър-председателят Бойко Борисов и посланикът на САЩ в България Херо Мустафа се срещнаха, за да обсъдят мерките срещу коронавируса, съобщават от Министерския съвет.

Акцент в разговора между двамата, проведен при спазване на дистанция и по правилата за безопасност, бяха и инициативите на посолството на САЩ в помощ на България по време на извънредното положение в страната.

Снимка: Министерски съвет

„Настоящата ситуация изисква да бъдем единни, солидарни и да си помагаме. Така ще успеем да ограничим разпространението на COVID-19, ще бъдат предпазени изложените на риск граждани и ще бъдат излекувани повече болни, застигнати от новия вирус“, отбеляза българският премиер.

„САЩ и България стоят рамо до рамо, както неотдавна отбеляза държавният секретар Помпео. Нашето стратегическо партньорство продължава с неотслабваща сила. Ние сме по-силни заедно“, заяви посланик Херо Мустафа.

Двамата продължиха дискусиите по стратегическото партньорство между САЩ и България, включващо засилване на общата сигурност и сътрудничество в областта на отбраната, както и укрепване на икономическите и енергийните връзки.