„Държим изтребителите да бъдат нови, не само за да могат да охраняват нашите летци, небето ни, а и ако стане война, да имаме най-модерните самолети”, коментира премиерът Бойко Борисов отварянето на офертите за нов изтребител.

Вчера в Министерството на отбраната бяха отворени четири оферти от три държави за нови изтребители. Две дойдоха от Съединените щати и по една има от Швеция и Италия.

„Този самолет трябва да има реални шансове в случай на военни действия. Държа да са нови. Когато свалят найлона от седалките, ще карат нещо добро и няма да са пушечно месо”, каза премиерът.

Той коментира, че летците от Граф Игнатиево са поканени, за да се запознаят с предлаганите самолети, защото именно те трябва да летят на тях.

Борисов коментира и проблемите на хората с увреждания.

„Винаги съм поемал отговорността. Обещал съм в новия бюджет да има 150 млн. лв. повече за хората с увреждания. Борбата срещу олигархията и незаконната контрабанда ни дава възможност да заделим пари за социална политика”, коментира премиерът.

Той посочи, че са искани 105 млн. лв. допълнително, но правителството щяло да отпусне много повече.

По отношение на референдума в Македония, Бойко Борисов подчерта, че всеки народ сам определя съдбата си „Ние само можем да кажем, че подкрепяме нашите съседи по пътя им към НАТО и ЕС”, коментира премиерът.