В момента бежанският натиск е най-нисък от всички времена, от когато е започнал. Това заяви министър-председателят в оставка Бойко Борисов. Той коментира ситуацията с мигрантите по време на откриването на ремонтирания участък на бул. „Черни връх” със столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Във връзка със сегашната политическа ситуация той посочи, че днес е забелязал новия президент на пленум. „Виждам новия президент, пленуми. Всички са там. Има си достатъчно възможности да се справят, така че ще дойде време, когато всички ще си направят изводите”. „Това, което съм обещал и за софиянци и общината, сме го направили до едно. Повече не мога да има кажа. Колкото и да беше протестен вота, не го разбирам и сигурно няма да го разбера”, допълни още той.

По думите на столичния кмет, ремонтът е бил изключително тежък проект, заради подмяна на цялата подземна инфраструктура.

Разширението е около километър и половина от новата метростанция и се пуска месец предсрочно. Предстоят довършителни работи по тротоарите, които няма да пречат на трафика.

Снимка: Ладислав Цветков

"Вече са забравили, че този булевард беше козя пътечка и пак ще забравят. И околовръстното шосе беше същото, само преди 3-4 години. Така ще остане и занапред", коментира премиерът Борисов. По думите му това е добър подарък за софиянци за последно, "защото, ако е било лесно, да са го направили още от времето на Тодор Живков. След всеки пленум и след всеки конгрес да са правили по един такъв булевард, ако е било лесно".