На път към Езиковата гимназия дванадесетокласникът Кирил изхвърля фаса си на улицата. В този момент получава забележка от случайно преминаващ по улица мъж.

„След което се появи мъж на около 40 години и започна да ме обижда, и да ме кара да си изхвърля фаса, аз му казах, че бързам да си влезна в час, след което човекът тръгна към мен, закани се да ме бие. Продължи да ме обижда и след което ме свали на земята, аз му репликирах с обидни думи“, разказа ученикът.

Боят става пред блок №7 в близост до учебното заведение и е заснет от хора, живеещи в района. Пряк свидетел на случката става синът на кмета на града Илко Стоянов, който се опитва да ги разтърве. Екип та bTV единствен успя да запише версията на служителя на реда Борис Шопов.

„Момчето най-демонстративно си извади втора цигара и тръгна да я пали. Като чух, че той казва: „Майка ти…“, аз се върнах, отидох при него и му казах: „Слушай, за майка ми няма какво да говориш, престани“. Опитах се тая цигара, която я беше извадил, да му я бутна от ръката, не успях и тръгнах надолу“, обясни служителят на реда.

Кирил признава, че е нагрубил униформения, но според него полицаят му е ударил шамар. „Започна да ме налага с юмруци, да ме задушава“, допълни ученикът.

А според полицая: „Той беше като обезумял. Одраска ме по гърба, за което си имам и медицинско. Наистина съжалявам за инцидента, поднасям извинения на родителите на това дете за стреса, които сме им причинили, но не е това начинът и отношението на младите хора към по-възрастните. И само искам да им кажа, че моята майка ме е отгледала сама, тя е с два инсулта и никой няма право да говори такива работи за нея“.

Полицията в Благоевград вече работи по случая. От там са категорични, че ще бъдат безкомпромисни към служителя си, ако вината му се докаже.