Екипът на дирекция "Новини и актуални предавания" на БНТ изрази несъгласие с отправените твърдения от служебния министър на културата проф. Велислав Минеков. БНТ не е прекъсвала програмата си, за да излъчи брифинга на ГЕРБ. Това се казва в позиция на националната телевизия.

„Прякото включване на част от пресконференцията беше в рамките на актуален информационен блок от редовната програма на обществената телевизия. Така, както сме правили при други събития, включително на институции като парламента, президента и други политически партии.

Според журналистите на БНТ скандалът с подслушването на опозиционни политици е важно събитие и затова смятаме, че зрителите трябва да чуят още информация по темата и различни гледни точки“, посочват от БНТ.

В понеделник вечерта проф. Велислав Минеков коментира в предаването "Алтернативата" по TV1 факта, че на 22 май, събота, екипът на сутрешния блок на Българската национална телевизия направи пряко включване от брифинг от централата на ГЕРБ. Минеков определи това като "изключително скандален случай", "много тежко нарушение" и "намеса в националната сигурност".