Жилищен блок в Карнобат протече, след като общината спря санирането на жилищните блокове в града с аргумента, че времето не е подходящо. Хората недоволстват, че живеят с месеци във влага и мухъл и настояват ремонтът спешно да продължи.

Подобно е състоянието и на останалите общо 16 блока, които се санират.

Хората от 3-етажната жилищна кооперация се оплакаха пред bTV, че изненадващо ремонтът е спрял в средата на януари. Майсторите прибрали скелето и си тръгнали. Живеещите в блока заявиха, че заради течовете след спряното саниране апартаментите им са съсипани от влагата и мухъла.

Снимка: btvnovinite.bg

При последния дъжд в неделя, освен навън, заваляло и в блока. „Много тече, отдолу балатумът направо се е вдигнал. По стените тапетите изпадаха, мазилката – също”, заяви Елена Господинова. „По-добре да не ни бяха започвали блока, сега тече отвсякъде”, оплака се и Боряна Денева. Тече и в друг от блоковете, в който работниците спрели работа.   

Причината за спряното саниране са отрицателните температури, които имаше през месец януари, обясни Стефка Иванова, зам.-кмет на община Карнобат. 

Златина Димитрова, ръководител на проекта за енергийна ефективност, също потвърди, че санирането е спряно на 17 януари по предложение на проектанта заради отрицателните денонощни температури. Дейностите ще продължат, когато е нормално да се строи, отбеляза тя, като допълни, че най-вероятно това ще се случи през март.

Течовете, които са се появили, са заради това, че хидроизолацията не е довършена. При първа възможност ще пуснем фирмата до покрива, за да довърши точно там, където се е появил течът, отбеляза тя.