Близо 24 000 ваксини са поставени в „зелените коридори“ на Столична и в общинските ДКЦ-ата. Инициативата за поставяне на ваксини в мобилните пунктове е много успешен модел. Това каза зам.-кметът на София по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов при проверка в един от мобилните кабинети днес.

И тази събота и неделя продължава ваксинацията в моловете и два общински културни института. До 16 часа в тях са поставени над 1000 ваксини.

Пунктовете в The Mall, "България Мол", Мол "Парадайс", "Сердика център" и "Ринг Мол" работят от 13:00 до 18:00 ч. Над 220 души си поставиха ваксини през уикенда в Културния дом в кв. "Дружба" и в читалище "Асен Златаров" в кв. "Христо Ботев". Над 11 853 ваксини срещу COVID-19 са поставени в мобилните имунизационни пунктове в София от началото на лятото през уикендите.

През седмицата желаещите да се имунизират имат възможност да си запазят час в общинските ДКЦ-та. Общо поставените дози ваксини от 17 май до 30 юли са в тях са 12 412. Повече информация може да се намери на http://www.sofia.bg/en/covid-19

Столична община изпълнява и инициатива за ваксиниране на място на служители на заявилите предварително фирми и предприятия. Екипи от общинските ДКЦ-та посещават на място фирмите и ваксинират хората срещу COVID-19. На сайта на Контактния център на Столична община https://call.sofia.bg/ е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.