Проходът Шипка осъмна с 10 см сняг и мъгла по високите части. Условията не отказаха шофьорите, повечето от които подготвени за зимата. Пътят е изчистен през нощта и е проходим при зимни условия.

Снимка: btvnovinite.bg

„Напълно нормално. Той снегът е буквално 10 минутки по-надолу. Нямах никакви грижи с пътя дотук. Ще види от другата страна след малко как е”, коментира бургазлията Мариан Петков.

Снимка: БГНЕС

Затворени за движение през цялата зима ще останат автомобилният път към паметника на Свободата, както и Панорамният път към Бузлуджа. Тази година ще има поставени бариери и физическа охрана.

Снимка: БГНЕС

Сняг вали и на прохода Петрохан, пътната настилка е опесъчена, съобщиха от Областно пътно управление – Монтана. Снежната покривка е около 5-6 см, от сутринта са излезли машини от базата в Берковица, които са опесъчили пътя през прохода. Няма катастрофи с автомобили на прохода, трафикът е спокоен.

„В четири и половина вече си валеше като зимно време. В пет часа дойде колата, която първа почисти”, съобщиха от пътноподдържащата фирма.

Температурите в района остават около и под нулата и на места са възможни заледявания.

Снимка: БГНЕС

Първият сняг заваля и в Силистренско. По данни от Областното пътно управление пътищата са мокри, но няма усложнения на обстановката. В Областното пътно управление са подготвени 69 машини за работа при зимни условия. Осигурени са 5600 тона пясък. 

Обработването на пътните настилки ще продължи и през следващото денонощие.