Опечалени близки проговориха пред bTV за измамната схема с незаконни погребения, която беше разкрита край Банкя.

В гората до гробищния парк бяха открити седем тела, за които се предполага, че са били погребани незаконно вместо да бъдат кремирани. По случая е задържан мъж на 51 години.

Траурната агенция, която участва в измамната схема, не работи от два дни. На място екип на bTV Новините срещна опечалени, които са притеснени за останките на своите близки.

„Използвам неговите услуги винаги, когато имам починал близък. Преди три години почина майка ми, кремираха я. Миналата година почина баща ми, пак тази фирма го кремира“, разказа Весела Стоянова, дъщеря на един от починалите.

Тя се усъмнила във фирмата, след като разбрала за откритите човешки останки.

„Една година непрекъснато сънувам баща ми и реших да проверя в крематориума. Майка ми е кремирана там, но баща ми не е. Бог знае къде е, може и той да е в гората“, казва тя през сълзи.

Междувременно от разследването стана ясно, че задържаният мъж си е признал за 50 незаконни погребения. Сигналът за нерегламентираната дейност дошъл от свещеник, който извършил погребение в гробището.

„Привечер отчето ми сигнализира, че са видели човешки останки на нерегламентирано място. Самите гробари са обърнали внимание на свещеника“, каза кметският наместник на Клисура Камелия Димитрова.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!