Бизнесмен, прегазил момиче на пешеходна пътека, избяга от правосъдието. Бившият шеф на общинска фирма в Бургас Атанас Щерев е обявен за общодържавно издирване.  

Ани е на 18 години и се готви за изпити в университет, когато животът й спира.

Петорна експертиза доказа, че момичето е пресичало пешеходната пътека, когато е блъснато. Шофьорът се е движил с превишена скорост и не е спрял.

В съда Атанас Щерев призна вината си, което намали присъдата му на 3 години затвор при облекчен режим. После обаче изчезна и вече трети месец не може да бъде открит.      

Според близките на прегазеното момиче бизнесменът се укрива в Германия. Там избягал и веднага след катастрофата.

„Станаха три години и три месеца, този човек още е на свобода. Когато дойде моментът да си излежи наказанието, също е зад граница”, смята бащата на прегазеното момиче.

Учейки се да надмогват болката и да живеят без най-близкия си човек, сестрата и родителите на Ани искат промяна в Наказателния кодекс - да се забрани на подсъдимите да напускат страната, докато присъдата им не влезе в сила.

„С 500 лева ще си купи един билет и от бургаския аеропорт ще изчезне до която и точка на света Докога ще се чакат тези парадоксални ситуации?!", коментира сестрата на Ани Станимира Димитрова.