Срещу протестиращите майки от бизнеса обявиха, че ще изкарат  20 хил. работници в подкрепа на Валери Симеонов. Вицепремиерът ги помоли да отменят планирания за днес протест и благодари поименно на организациите, които застанаха зад него.

„Искам да благодаря на организаторите в лицето на „Национално сдружение на търговците и превозвачите на горива”, Национално сдружение „Българска домашна ракия”, каза Валери Симеонов, вицепремиер и лидер на НФСБ.

Снимка: btvnovinite.bg


През 2016 производителите на домашна ракия протестираха срещу въведените тогава ограничения. Законът беше обърнат в тяхна полза от Валери Симеонов и депутатите му. Така благодарение на него целогодишно може да се вари ракия.

„Ние трябваше да си върнем жеста. Нищо не му дължим. Това е от човешка гледна точка”, каза Иван Новоселски, Национално сдружение „Българска домашна ракия”.

Производителите вярват на Симеонов, че децата на „кресливите жени” наистина са „уж” болни.

„90% от тези деца не сa това, за което са получили инвалидност. Говоря за хората от ромски произход. Майки от ромски произход. Точно това са „уж болните деца”, които неправомерно са инвалидизирани”, заяви Андон Андонов, Национално сдружение „Българска домашна ракия”.

Снимка: btvnovinite.bg


Зад гърба на вицепремиера стои и Асоциация „Здравословно хранене на децата". Нейн управител е Милена Рашева. Името ѝ беше замесено в съмнения за злоупотреби по схемата „Училищен плод”.
Преди два месеца от бранша заподозряха, че наредбата е променена така, че нейната фирма да спечели доставки за училищата. Промените бяха предложени от Валери Симеонов.

За част от доставките фирмата на Рашева е одобрена. Тя отказа коментар. От Асоциацията ѝ отричат, че защитават Симеонов заради предложените от него промени.

Снимка: btvnovinite.bg


На котрапротест трябваше да излезе  Коалиция „За да останат хора в България”. Валери Симеонов защитава активно тяхното искане за  втори кабинков лифт в Банско. И те отказаха коментар.