След тридневно издирване човекът, който посегна на лекарката от Раковски, е задържан.

35-годишният мъж се е предал днес доброволно в полицията. Той е криминално проявен и има две присъди.

Полицията го издирва в продължение на три дни, като са претърсени са над 300 къщи. 

Тази вечер беше направена очна ставка между него и битата лекарка. Повдигнато му е обвинение за нанасяне на на лека телесна повреда. Заплашва го затвор до 3 години.

Задържаният Стоян Георгиев  живее от две години в Раковски. След инцидента полицията претърсва всички ромски махали около Раковски, защото лекарката не успяла да запише данните на родителите на детето. Следата към Стоян е двегодишната му дъщеря.

„Изкарахме всички лица, родени 2011, 2012 година, които са 292 на брой, сформирахме екипи, които посетиха адресите”, обясни директорът на РДВР-Пловдив Пламен Узунов.

Бабата и майката на детето също бяха привикани в полицията. Те разказват, че се скарали с лекарката, защото ги пращала на специалист в Пловдив.

„Тя отвори вратата и почна да ни блъска без вина, без нищо и отказа да прегледа детето. Тогава дойде приятелят ми и ни разтърва, да не се сбием там. Чисто и просто бяхме много близко с нея и като нищо можех да ѝ посегна, защото тя на мен ми посегна”, каза майката на детето Елена

„Тя още като ни видя и взе да ни блъска пред вратата, да не влизаме вътре”, казва и бабата Иванка и признава, че зет ѝ е бил пиян.

В полицейското управление  в Раковски бе доведена и доктор Божидара Пеевска, за да разпознае нападателя.

В неделя вечерта, по време на нощно дежурство, доктор Божидара Пеевска беше нападната от група недоволни.

В неделя вечерта, по време на нощно дежурство, доктор Божидара Пеевска беше нападната  по време на нощно дежурство. При нея дошло ромско семейство с тригодишно дете. Казали, че е пило перилен препарат.

Лекарката насочила семейството към Пловдив за стомашна промивка и това разгневило бащата, който й нанесъл удар в главата.

Поредното посегателство срещу лекар се случи на фона на намерението на дравния министър Петър Москов линейките но посещават ромските махали с полицейска охрана. Това му изказване се превърна в основна политическа и медийна тема в последната седмица.