Бившият министър на транспорта Николай Събев, който водеше листата на „Продължаваме промяната” в Русе, отказа да е народен представител. Заявлението му е било прието от ЦИК.

„Никога не съм искал да бъда професионален политик и сега смятам, че ще съм полезен в подобряването на бизнес средата повече, отколкото бих бил на политическата сцена“, се казва в позиция на Николай Събев, изпратена до медиите.

„Политическият start-up вече е утвърдена партия и аз съм спокоен за бъдещето ѝ. Оставам част от отбора и съм насреща да помагам „Продължаваме промяната“, посочва Събев.

Бившият транспортен министър продължава: „Преди година и половина се включих в един ентусиазиран отбор от млади хора защото вярвам, че България трябва и може да се промени. Исках да покажа, че и моето поколение, и хората, които са изградили силен и успешен бизнес, трябва да са част от изграждането на една нова България.“

По думите му "Продължаваме промяната" вече е „спечелила сърцата на много българи“ и е сигурен, че това, което е започнато тогава, вече е кауза на голяма част от обществото.