Бившият кмет на Асеновград Емил Караиванов е новият областен председател на БСП в Пловдив. Той спечели след тайно гласуване, което се проведе в партийната централа в Града на тепетата с 42 гласа срещу опонента си Атанас Петков, който получи 35 гласа, съобщава БГНЕС. 

Областният съвет на БСП в Пловдив заседава онлайн заради COVID мерките. Участваха 76 души от 17 общини от областта, както и от шестте районни организации в града. Във форума взеха участие и членовете на Националния съвет на партията и депутатите от региона. След заседанието е било проведено тайното гласуване. 

Петков се впуска в битката за областен лидер за втори път. През ноември миналата година той беше избран, но няколко дни по – късно Контролната комисия на партията касира вота. Мотивите бяха редица нарушения при провеждането на избора, сред които фалшифицирани подписи на делегати и липса на кворум. 

52-годишният социалист е бил два мандата кмет от 2011 г. до 2019 г. на Асеновград. Той е лекар със специалност неврология, притежава и магистратура по здравен мениджмънт. След завършването си е работил в Спешна помощ-Асеновград като лекар и управител на Медицински център. Работил е в Неврологично отделение на МБАЛ-Пловдив, бил е заместник-изпълнителен директор на болницата и заместник-директор и невролог в болница „Св. Мина“ в Пловдив. Д-р Караиванов има и два мандата като общински съветник в община Асеновград.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!

По материали на БГНЕС