Министрите и от ГЕРБ, и от Реформаторския блок реагираха остро на резултатите от ревизията на втория кабинет на Бойко Борисов.

Засегнатите министри обявиха, че не са виждали доклада, изготвен от служебното правителство, но квалификациите за него бяха от „неуместнен“ до „димна завеса“, прикриваща други аспекти на дейността на кабинета. Някои видяха и политически мотиви в доклада на служебния премиер.

„Аз съм озадачен от поведението на премиера [Огнян] Герджиков, който явно се е поставил в услуга на българските социалисти“, каза бившият военен министър Николай Ненчев.

Според него с акцент върху обществените поръчки се крие какво е станало на срещата на НАТО и има ли предно разполагане на сили на Алианса в Черно море.

„Това, което се случва, е пускане на димна завеса. За нас важните решения на НАТО са актуалният дневен ред на България“, каза и бившият министър на здравеопазването Петър Москов.

И от ГЕРБ възразиха срещу ревизията. Предимно с политически аргументи.

„Служебното правителство взе страна в предстоящите избори“, коментира бившият енергиен министър Теменужка Петкова.

Екатерина Захариева каза, че не се притеснява от проверки, притеснява я, че са тенденциозни и непълни.

Според бившите управляващи не е работа на министрите да изпълняват разследващи функции.

„Митът за зловещи злоупотреби в обществените поръчки от правителството „Борисов“ 2 не бяха доказани“, посочи Лиляна Павлова.

Ексземеделският министър Десислава Танева пък обяви, че в нейния ресор няма причина за тревога.

„Парите по програма за селските райони не са под какъвто и да е риск от спиране“, каза тя.

От Министерство на земеделието и храните обявиха, че е договорено с Еврокомисията крайният срок за покриване на изискванията по програмата да се удължи до края на април.

Какво е мнението ви за ревизията на властта, която прави служебният кабинет?