Правителство на партиите на протеста, излъчено от бъдещето 47 Народно събрание, има голяма вероятност да не изкара пълния си мандат. Този коментар направиха в студиото на bTV бившите министри Емануил Йорданов, Мехмед Дикме, Мирослав Севлиевски и Емил Димитров – Ревизоро.

Според Севлиевски при тази конфигурация ще има „правителство с кратък хоризонт“. Мехмед Дикме също се съгласи, че „като познава лидерите на партиите“ не вярва те да сформират правителство, което да управлява 4 години, но може да се обединят около програма за съдебна реформа и други неотложни промени в рамките на осем месеца.

Ако в правителството влязат лоялни и коректни хора, които си разбират работа, правителството може да изкара по-дълъг срок, но никъде не е казано, че е задължително да изкара мандата си, коментира Емануил Йорданов.

Според Мирослав Севлиевски се задава голяма криза и трябва да се вземат спешни мерки, защото в противен случай може да се появи носталгия по ГЕРБ. Според него и това ще е основната причина партията на Бойко Борисов да сформира правителство сега.

Вижте целия разговор във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!