Бившата кметица на пловдивския район "Южен”, която преди 3 месеца беше отстранена от поста заради пътно-транпортно произшествие, се връща на работа в Районната администрация.

Тя се класирала на първо място в конкурса за секретар на кметството. Павлинка Кацарова е предпочетена пред други двама кандидати.

Бившата кметица подаде оставка, след като две 12-годишни момчета я обвиниха, че ги е блъснала на тротоара и е избягала от местопроизшествието. 51-годишната Кацарова, която е и бивш началник на Регионалния инспекторат по образование, карала с несъобразена скорост, излизайки от паркинг, съобщи тогава МВР.

Тя обаче твърди, че излизайки от паркинга на районното кметство е била засечена от автобус на градския транспорт. За да избегне удар, натиснала спирачките, автомобилът й поднесъл и затова се качил на тротоара. След това попитала децата дали са добре и едва тогава напуснала местопроизшествието.

От община Пловдив отказаха коментар за новото назначение с аргумента, че Кацарова е в правото си да се явява на конкурси, а вината й за пътния инцидент не е доказана.