Защо промяната в плана за управление на Пирин предизвика протести и контрапротести?

По темата дискутираха в предаването „Лице в лице” по bTV природозащитникът Мария Кавлакова и спортният мениджър Лъчезар Танев.

Според Кавлакова темата е била изместена. По думите ѝ проблемът е решението на МС в точка 5, в която се казва, че се разрешава строителство, ремонт и реконструкция в 45% от парк „Пирин”. „Това е нещото, което възмути мен и останалите. След това темата се измести към втората кабинка”, заяви тя.

Никой от нас не е бил против втори лифт, защото такова намерение не съществува, отбеляза Кавлакова. „Никой не е казвал: Ние искаме да строим втори лифт. Няма внесено такова нещо. Проектът излезе сега, по време на взетото решение не е имало”, отбеляза Кавлакова.

„На този лифт може да му се покачи капацитетът с 40%. От 10 г. знаем, че има опашки и защо не сме го направили”, попита тя.

Спортният мениджър Лъчезар Танев пък беше категоричен, че е задължително да има втори кабинков лифт. „Чакането е неописуемо. Ако искаме да имаме икономика, едно от перата, в които могат да се печелят пари, е туризмът, в частност зимният туризъм”, отбеляза той.