Отново напрежение в БСП. Три дни преди вота за лидер на партията, двама от кандидатите прекратиха кампанията си. А трети направо се отказа от участие в избора. 

Тази вечер петимата кандидати трябваше да се включат в дебат. Оказа се, че Корнелия Нинова няма да отиде.

Снимка: btvnovinite.bg

„Когато получих поканата преди седмица благодарих и отговорих, че няма да мога да присъствам, защото имам срещи в Хасково, Харманли и Стара Загора“, обясни тя.

И докато Нинова е из страната, двама от кандидатите - Красимир Янков и Валери Жаблянов обявиха, че призовават да не се гласува и се отказват от кампанията заради подозрения за нарушения, които опорочавали избора. 

Малко по-късно, на самия дебат, отказ за участие направи и трети кандидат - Георги Тодоров. „Защото изборът, който на теория трябваше да е най-честен и демократичен, няма да е нито честен, нито демократичен“, посочи той. 

Организаторите на дебата от БСП-София обявиха, че са засегнати. „Явно не сме узрели за прекия избор, защото той трябваше да бъде сблъсък на идеи“, смятат те. 

Снимка: btvnovinite.bg

Така битката за лидер на БСП се превърна в дуел между Корнелия Нинова и Кирил Добрев. Той е категоричен, че няма да се откаже. 

Прекият избор е на 12 септември - гласуването ще е в партийните клубове в цялата страна.