Биячите от магистрала „Тракия” са нападнали шофьора, който пътувал с бременната си приятелка, защото е карал бавно и пречел на движението. Това става ясно от съобщение на прокуратурата, която обяви, че нападателят Цветан Пeтров е привлечен като обвиняем за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, и за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Брат му Петър Петров е настанен в болница и му предстои оперативно лечение, заради което не е привлечен като обвиняем към настоящия момент.

Двете коли се движели в посока към София. В района на Карловския надлез обвиняемият Цветан се подразнил, че водачът на лекия автомобил „Опел“ се движел по-бавно и му пречел на движението, поради което решил да се саморазправи с него. Обвиняемият Цветан го изпреварил, засякъл му пътя и го принудил да спре.

Без да бъдат предизвикани, Цветан и Петър нанесли удари с юмруци по главата и тялото на другия шофьор, който при опит да се защити ударил в лицето Петър.

Изготвена е съдебно-медицинска експертиза, според която не са установени видими следи от травматични увреждания по лицето и тялото на 20-годишната жена. Тя е заявила в показанията си, че й е бил нанесен удар с юмрук в областта на корема, което не е потвърдено от установените по делото очевидци.

Продължават следствените действия за изясняване дали е било упражнено насилие спрямо жената. Установено е, че пострадалият шофьор е с лека телесна повреда – разкъсно-контузна рана на главата.

Цветан Петров е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.  До момента той е осъждан за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди, като му е било наложено условно наказание „лишаване от свобода“ с изпитателен срок, в който е извършено настоящето деяние. 

Районната прокуратура в Пловдив призовава гражданите, които имат информация по случая, да се свържат с разследващите органи.