България посрещна 2021 г. в ограничения и без официални тържества. Все пак много хора излязоха по площадите, за да гледат зарята.

Площадите в София останаха пусти, а вместо от 3000 хорото беше от трима. Зарята над столицата обаче впечатли със своята пищност.

В новогодишната нощ хората се струпаха, но не на площада, а в планината. Доведе ги гледката на нощна София, озарена от фойерверки. На връщане се образува гигантско задръстване, в началото на което ги очакваше блокада от подсилени полицейски части и масова проверка за документи и алкохол.

С илюминации на пет места във Варна посрещнаха новата година. Фойерверките бяха най-впечатляващи на площад „Независимост“, където продължиха около 7 минути. За да ги наблюдават малко преди полунощ, там се събраха доста хора въпреки липсата на организирани тържества.

Минути преди полунощ млади хора и семейства с деца се събраха и на площада в Бургас, за да посрещнат 2021 г. Без концерт, но с импровизирано хоро, без официална заря, но с канонада от фойерверки, празнуващите изпратиха 2020 г.

С бляскава заря от три тепета Пловдив посрещна новата година. Светлинното зрелище можеше да бъде наблюдавано от близките родопски села на разстояние повече от 10 километра.

Точно в полунощ небето над Велико Търново засия в цветове. Отмененото новогодишно тържество остави хората по домовете им, но не помрачи празничното настроение. Близо 40 минути продължиха фойерверките по квартали.