Не стихва вълната от въоръжени грабежи. Поредно нападение беше извършено през нощта в Стара Загора.

Мъж с нож нахлу в бензиностанция и отне оборота. Нападателят е заплашил служителите в бензиностанцията и след като взел парите, успял да избяга.

Снимка: btvnovinite.bg


Издирването му засега е без резултат. Маскираният мъж си тръгва с нощния оборот на търговския обект – около 500 лева. В момента на обира в бензиностанцията е била само нощната смяна – двама души, мъж и жена. И двамата са невредими, но силно изплашени. Те отказаха коментар.

В търговския обект мъжът влиза старателно дегизиран. С качулка и маска. Не говорел. Показал табела с надпис „Това е обир“.

„Те първо не са повярвали. Помислили са, че е шега. Но после той извадил ножа, вече и те вдигат ръцете и вадят парите от касата“, уточни служител на бензиностанцията в Стара Загора.

Снимка: btvnovinite.bg


От записите на камерите не личи маскираният да е имал помагачи. Полицията е дошла за няколко минути.

Освен с видеонаблюдение, обектът разполага и с паник-бутон. Служителите са успели да го задействат в мига, в който мъжът вече е напускал бензиностанцията. Отправя се западно от бензиностанцията, в посока квартал „Лозенец“. За него се знае, че е бил облечен с тъмни дрехи.

Ограбената бензиностанция се намира близо до университетската болница в града, на осветено и оживено място. Хората наоколо обаче снощи не са разбрали за грабежа. 

Снимка: btvnovinite.bg

Проведени са редица разпити, очаква се самоличността на маскирания мъж да стане ясна до края на деня. Полицейското присъствие в града е засилено.