По време на антиправителствения протест във Варна тази вечер за около 40 минути беше блокиран Аспаруховия мост.

Демонстрацията беше оставена без полицейско присъствие и без отбиване на движението.

Снимка: btvnovinite.bg

По маршрута на шествието имаше разположени служители на реда, които или стояха безучастно или си тръгваха, когато протестиращите приближаваха.

Заради блокадата се образуваха големи задръствания, а липсата на полиция създаде няколко конфликтни ситуации, като по чудо не се стигна до инциденти.

„Днес ни оставиха неохранявани, което е последното нещо, което могат да направят за да предизвикат конфронтация между хората и да кажат, че ние сме терористи“, заявиха хора от протеста.

Снимка: Йордан Фотев

Според други се създава напрежение и може да стане катастрофа.

Протест затвори тази вечер и Прохода на Републиката. За час и половина пътуването от Северна към Южна България беще възможно само през прохода "Шипка". 

Образуваха се колони от автомобили и камиони, а недоволните направиха коридор за линейки, автомобили с деца и болни хора. Намеси се  жандармерията, но хората отказаха да освободят пътя и насядаха върху платното.

Протестиращи от Благоевград опитаха да затворят пътя за „Кулата“. Те се събраха на пътя след Благоевград, завързани с вериги. Бързо дойдоха полицаи, които осуетиха намеренията им. Затова недоволните затвориха страничния път.

В Русе недоволните организираха седящ протест. Те поставиха пейки на площада пред Съдебната палата, където останаха да четат книги, да играят карти и да рисуват. Имаше и импровизирани урни, в които гражданите да изразят мнението си за протестите.

Под звуците на гайди протестиращите заявиха, че не искат Велико народно събрание, а оставки.