Газоснабдителното дружество прекъсна захранването със синьо гориво на университетската болница в Стара Загора заради неплатени сметки. От здравното заведение обаче твърдят, че нямат просрочени задължения.

С по няколко чифта дрехи, допълнителни одеяла и електрически печки, пациенти и персонал опитват да компенсират липсата на парно.

В Първа хирургична клиника мисля, че температурата е в рамките на това, което се изисква по норматив, отбеляза д-р Филип Хаджипетков.

От „Овергаз” твърдят, че болницата им дължи над 100 000 лева за доставката на синьо гориво. От управата на болницата казват друго-имат да плащат около 40 000 лева лихви, а миналата седмица са превели авансово 47 000 лева.

„Разходите на болницата за месец ноември по наши разчети трябва да излязат около 47 хиляди лева. Сумата е преведена и чакам възстановяване на газоподаването”, обясни проф. Йовчо Йовчев – изпълнителен директор на УМБАЛ – Стара Загора.

Температурите в стаите са в рамките на изискуемите 18-19 градуса. Разрешение на проблема, според „Овергаз” може да има едва след преговори със здравното министерство, което да гарантира, че ще получат неплатените им суми. Преговорите ще са най-рано следващата седмица.