Ден, след като премиерът Бойко Борисов се разболя от коронавирус, а ред други високопоставени фигури от управлението на държавата и въоръжените сили се лекуват или са в изолация, военният министър Красимир Каракачанов посети тактическото военно учение „Балканска стена 2020“. Той също беше ограничил контактите си заради среща с позитивния за COVID-19 командир на военновъздушните сили.

Както стана ясно от думите на Каракачанов пред bTV, вицепремиерът е бил в 10 дни изолация, междувременно си е направил тестове на четвъртия и на деветия ден. Столичното РЗИ не го е поставяло под карантина, уточни той във връзка с оставката на ръководителя на здравната инспекция в столицата.

Снимка: bTV

Днес Каракачанов се здрависа с военнослужещи, без да спазва задължителната дистанция и без да носи маска. На въпрос на bTV защо не спазва противоепидемичните мерки, министърът отговори, че е въпрос на уважение когато говориш с някого, да не си с маска.

Той демонстративно сложи дезинфектант на ръцете си, тъй като според него било правилно след, а не преди контакт да се използва.