За първи път България ще посрещне Нова година без концерти и тържества по площадите заради кризата с коронавируса.  Властите призовават хората да не излизат и да гледат новогодишната заря от домовете си.

Ще се вслушат ли в тези призиви празнуващите?

На много места в страната ще има пищни фойерверки за празника. В Бургас обаче зарята е отменена.

Без концерт на площада бургазлии ще посрещнат новата година. Коледното градче край елхата обаче ще остане отворено през цялата нощ.

Традиционно празнуващите на площада остават раздвоени. Едни казват, че е добре да се празнува, а други смятат да останат по домовете си.

В София за първи път от години в празничната нощ няма да работи градския транспорт. Единствената компенсация за отменените тържества на площада ще е празничната заря.

Пищна заря на три от тепетата ще зарадва плодивчани по време на Нова година. Здравните власти се надяват хората да се вслушат в призивите им и да останат по домовете си.

И във Варна новогодишният концерт е отменен заради COVID-19. По традиция фойерверките в морската ни столица винаги са най-пищни и впечатляващи, но сега е предвидена кратка заря на пет различни локации в града.