От другия месец без глоба в столичния градски транспорт, ако не сме валидирали картата си. След огромния обществен натиск санкцията от 3 лева ще отпадне.

Обмисля се и връщане на едномесечната карта за една линия, след намеса и на омбудсмана.

Гергана Дринчева не полазва градски транспорт всеки ден. Днес купува от новите пластики и зарежда билети за време. Казва, че новата система не я улеснява, а точно обратното.

„Цените, да кажем, че ще ги преглътнем при цените на горивото, но това, че трябва да идвам всяка седмица да си зареждам картата не ми харесва, нямам опция да си купя билетче на най-ниската цена, не са го домислили“, коментира Гергана Дринчева.

От Общинския съвет са категорични, че новата система работи, но информационната кампания за въвеждането й не е изпълнена добре.

„Тъй като твърде късно и твърде лошо беше обяснена валидацията, аз ще предложа глобата, която е и едно от основните притеснения на гражданите, да отпадне. Аз съм вдигнал жълт картон на ръководството на ЦГМ, които очаквам в спешен порядък да си влязат в ролята и всички дефекти, за които получаваме сигнали всеки ден, да бъдат отстранявани своевременно“, заяви Георги Георгиев, председател на СОС.

Омбудсманът пък поиска да бъдат преразгледани тарифите, както и да се върнат абонаментните карти за една линия.

„Ако преценим, че е направена грешка, решението ще бъде преразгледано“, добави Георги Георгиев.

Решението за отпадането на санкцията от 3 лева за валидация ще бъде гласувано през февруари.

Още по темата четете в сайта businessnovinite.bg.