Поредно отличие за bTV. Репортерът и водещ на bTV Новините Бесте Сабри спечели специалната награди на конкурса за телевизионна журналистика „Свети Влас“.

Снимка: bTV

Отличието за Бесте Сабри е за репортажите ѝ от Турция след опустошителното земетресение през февруари. Наградите се връчват за 13-та поредна година.

Снимка: bTV

„Всеки от нас знае колко трудно е да започнеш. Знае, че е важно, когато започнеш да те погледнат добронамерено и да ти подадат ръка. Още по-важно е, когато започнеш да покажеш най-доброто от себе си. Дамата, която получава специална награда, е отскоро сред нас, но веднага се прояви с професионализъм и бързина. Тя, заедно със своя колега Иван Георгиев отрази по перфектен журналистически начин земетресението в Турция“, каза журналистът на БНТ Бойко Василев преди наградата да бъде връчена.

Снимка: bTV

„Сърдечно благодаря за тази награда. За мен е чест, тя не е само моя, тя е на bTV. Най-вече на оператора Огнян Кръстев, с когото отразихме трагедията в Турция. Не прекрачихме онази фина граница между човешкото и професионалното“, каза Бесте Сабри.