Мащабно шествие и бдение в Кюстендил в памет на убития Валери Дъбов. Кюстендилци набират средства в помощ на майка му, съобщи кореспондентът ни в региона. 

Снимка: Ирина Жерева

Участниците в бдението донесоха цветя и свещи в памет на убития. Организацията за бдението е направена в социалните мрежи.

Снимка: Ирина Жерева

Призивът е хората е да покажат, че са единни и не искат повече убийства в града.

Междувременно в ареста е 19-годишният младеж, заподозрян за престъплението. В Кюстендил познават Валери като добър и трудолюбив човек. Задържаният за убийството е криминално проявен. Преди да рани смъртоносно Валери, празнувал в заведение.

Часове след убийството пише в профила си: “Не съм убиец“. И се предава.

Младежът от рода Гольовци живее в крайната част на ромската махала. Домът на приятелката му е един от претърсените. Тя не вярва той да е способен на подобно престъпление.

Кюстендилци не спират с протестите. Те не могат да си обяснят как един криминално проявен младеж може да се разхожда спокойно с нож в града.

Полицейският директор се срещна с протестиращите. Три големи клана сред ромите създават проблеми, признават от полицията. Към случаите се подхожда изключително сериозно, твърдят още униформените.