Започна годишното раздаване на безплатна храна на бедни и нуждаещи се. Българският червен кръст стартира кампанията си днес в град Нови Искър. Помощта тази година е в размер на 24 килограма, сред които продукти като захар, леща, олио и конфитюр. 

Снимка: btvnovinite.bg

Запрянка и Благовест от Нови Искър имат право на помощ от години. Заради нисък доход и заболяване на очите на по-голямото от двете им деца. Казват, че продуктите са им нужни и са благодарни за тях.

Благовест е багерист и казва, че общият доход на четиричленното семейство е под 1000 лева и парите не им стигат. „По принцип не разчитаме изцяло на помощите, гледаме да се справяме с това, което имаме. Но са винаги добре дошли”, каза Благовест.

Снимка: btvnovinite.bg


На семейството му е болно, че държавата не помага достатъчно на хора като тях, които имат по две деца и продължават да работят.

Снимка: btvnovinite.bg


Право на помощ в Нови Искър имат 534, в София са 19 500 души. Продуктите са трайни и от първа необходимост. Нуждаещите се могат да проверят на място дали ги има в списъците. Кампанията на Българския червен кръст ще продължи и през следващите дни.