Тони Златков, бащата на намерения снощи Адриан, каза пред bTV, че е платил откуп за него.

Адриан Златков беше открит снощи. Тони Златков посочи, че в момента момчето си почива и още не са говорили с него за подробностите. „Много е изтощен и решихме, че не е правилно.”

Златков не посочи сумата, но уточни, че тя е много сериозна за семейството му. 

По непотвърдена информация исканият откуп е бил 3 млн. лв, а преговорите са продължили толкова дълго, защото сумата е била твърде висока за семейството. Според източници на bTV платеният откуп е бил 1 млн. лв.

Самият той е водил преговорите за откупа и освобождаването близо седмица. Комуникацията е била само с есемеси, а междувременно похитителите не са давали доказателства за това жив ли е Адриан.

Момчето е пуснато ден след даването на сумата. Похитителите водиха толерантна комуникация, добави бащата.

 „Оставили са го в дефилето посока Самоков. Добри хора са го прибрали на автостоп. Взехме го от бензиностанция на Горубляне, той ни се обади от телефона на хората”, разказа подробностите за прибирането Тони Златков.

Бащата беше категоричен, че Адриан не е бил тормозен и са се отнасяли добре с него. По думите му отвличането е с цел пари, а нито той, нито момчето имат врагове.

Семейството вече има охрана пред дома си. Тони Златков посочи, че всеки човек би се страхувал и няма човек, който да преживее този кошмар и да не се страхува.

Младият мъж изчезна рано сутринта на 30 август. Колата му беше намерена на пътя за с. Герман, близо до дома на семейството му. В нея бяха останали личните му документи и телефон.