Набира скорост скандалът в Гоце Делчев, където служители твърдят, че работодателят им ги е заставял да теглят кредити в негова полза. Обещавал, че ще връща парите, но днес бившите вече шивачки се оказват задлъжнели с огромни суми.

Преди месеци жените започват работа в шивашки цех и получават нестандартно условие. Собственичката иска от тях да изтеглят бързи кредити в нейна полза. Парите й трябвали, за да спечели награда – екскурзия в Дубай от офис за бързи кредити, където доработвала като консултант.

Наред с работничките кредити теглили и техни близки и познати.

Викам й: „Христина, аз съм на 73 години човек, немой да ме направиш утре да си туря въжето на врата”, вика „Нема страшно, нема страшно” и до последно „Нема страшно” и се обаждат от банките! „Джеват Пильов Вие ли сте”, „Ние сме”, „Вноската Ви излезе, елате да си я внесете, иначе ще дойдем на къщата ще Ви залепим фиш, че сте длъжници”, разказва Джеват Пильов от Сатовча. Семейството му дължи 12 000 лв.

Разбрали, че са измамени, всички напускат работа и цехът затваря. Днес бившата работодателка отрича: „Аз мога ли да задължа, да дойда при Вас и да кажа „Госпожо, елате да изтеглите един кредит за мен”, да ми ги дадете парите. По тая логика аз имам 60 човека, сега с две думи всички 60 човека мога да кажат „Това са ми парите на мене, ти ми ги взе”.

Обажда се и на бившите си вече служителки. Очаквано, следва скандал, който продължава и на живо, прераствайки в опит за линч.

Измамените са пуснали колективна жалба в полицията. Ще сигнализират и прокуратурата.