"Върховен приоритет на моята работа ще бъде запазването на здравето на работещите в туризма, хотелиерството, ресторантьорството, туроператорите, транспортните фирми и екскурзоводите, както и осигуряване на една благоприятна среда за тяхната дейност".

Това заяви служебният министър на туризма Стела Балтова при поемането на длъжността от досегашния министър Марияна Николова.

„Целият екип на Министерски съвет ще работим в условията на прозрачност, почтеност и професионализъм. Разбира се, ще ни бъдат необходими съвместни усилия с останалите институции, за да изведем България от червената зона и паралелно с това да подготвим страната от маркетингова гледна точка, така че в момента, в който настъпят тези благоприятни условия за достъп на чужденци в страната ни, те да изберат точно България за туристическа дестинация", каза още Балтова.

Предстои тя да проведе среща с туристическия бранш.

"Съвсем скоро ще бъде тази среща, очаквам я с интерес, изцяло ще бъде посветена на професионализма, който имат колегите в подсекторите, които споменах, както и на професионализма на колегите ми в Министерство на туризма. Ще продължа всичко добро, което е направено, ако има някакви проблеми или неточности, те ще бъдат изправени, подобрени и разбира се, ще надградим с онова, с което да продължаваме да се чувстваме горди, че посрещаме гости в България", каза тя.

Марияна Николова от своя страна изтъкна, че България е четирисезонна дестинация и Министерството трябва да продължи работа в тази посока.

"За малкото месеци, в които аз бях вицепремиер и министър на туризма, се направиха много неща, включително подготовката за летния сезон и добър зимен сезон“, каза от своя страна Марияна Николова.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!