Кандидатите за президент упражниха през деня правото си на глас. Те бяха единни, че трябва да се гласува и призоваха за активност.

„Днес искам най-вече да призова всички хора за мобилизация. Преди пет години победихме, защото бяхме мобилизирани. Ние сме правите, но изборите се печелят от мобилизирани. Затова нека не даваме шанс на миналото да минира нашето бъдеще. Нека бъдем мобилизирани, нека всеки намери 15 минути днес, за да не губим пет години в бъдеще“, призова Румен Радев.

„Важно е да се гласува, защото това е начинът, по който да се възстанови доверието в институциите и да спрем разделението и напрежението в обществото. Затова аз гласувах за единство на нацията и за това да преодолеем всички кризи, които напоследък се множат във вътрешнополитически и икономически план. Надявам се, че ако се справим с общи усилия със здравната и икономическа криза, българите ще бъдат отново усмихнати, щастливи. Не мога да позная каква ще е активността, но призовавам всички българи да гласуват“, каза Анастас Герджиков. 

„Гласувах за президент, който ще обедини всички българи. Гласувах за президент, който ще спазва конституцията на България. Гласувах за президент, който зачита и споделя европейските ценности и международното право“, каза от своя страна кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева.

„Гласувах за човека на дълга, който е показал, че за него най-важен е българският интерес. Гласувах за това утре президентската институция заедно с мнозинството в НС да създаде стабилно правителство и да има управление“, каза кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!