България в пътна блокада след обилния снеговалеж тази нощ. Основни проходи между Северна и Южна България са прекъснати. Малки селища са без ток заради прекъснати електропроводи.

Най-тежко е положението в Разград и Русе, обявиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Всички проходи с изключение на Ришкия и Котленски са затворени за движение.

Ограничено е движението на превозни средства над 12 тона по магистралите.

Десетки се оказаха в снежен капан в Старозагорско. В областта най-сериозно е положението в общините Мъглиж, Казанлък и Павел баня.

Снимка: Аз, репортерът

Снощи на ледения път към Мъглиж се е обърнал автобус. В него е бил само шофьорът. Той е невредим.

А Спешната помощ в Казанлък днес работи само с 2 линейки. Третата е в преспите край село Хаджидимитрово. Докато бъдат пробити преспите край град Шипка в завод бяха настанени бедствалите по затворените пътища хора.

Остава затворен и прохода Хаинбоаз (Проходът на Републиката). Автобус с румънски туристи е закъсал тази сутрин в прохода на Републиката, в района на село Вонеща вода. При тях е екип на БЧК, който им е осигурил храна и напитки.

Усложнена е обстановка и в Смолян и Родопите. Отава в сила забраната за движение на товарни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета в цялата област Смолян и през планинските проходи Рожен, Пампорово и Превала.