Десетки българи прекараха 10 часа на летището в Анталия при пълна неяснота, след като полетът им беше отложен заради авария, оплакаха се те на редакционната поща на bTV. Става въпрос за машина на „България Ер”, която трябвало да излети вчера в 16:15 часа.

По думите на пътниците, на два пъти те са били качвани в самолета и след това сваляни. Първоначално им било казано, че от България ще бъде изпратен друг самолет. По-късно вечерта обаче се разбрало, че за южната ни съседка са тръгнали техници, които тепърва да ремонтират самолета на място.

"Пътниците са вътре, самолетът се затваря. Самолетът не може да излети. Нещо става. Гаснат двигатели, лампи. Замириса на гориво, на изгоряло. Казаха ни че, има технически проблем. Качиха ни на автобус. Една стюардеса се караше с турския персонал, имаше много деца, даже имаше бременна в 8-я месец", разказа пред bTV Даниела Стойчева, която е била на борда със семейството си.

Едва след полунощ хората били настанени в хотел. Тази сутрин са прехвърлени в друг. Все още не се знае кога ще излетят към България.

"Питам какво се случва. Те ми затварят телефона. "Какво е това питане непрекъснато", казват. Отивам при митничарите. Може ли нашият багаж да остане в самолета, да се придвижи, да освободите хората - искаме да си вземем автобус... Ние си поемам всички разходи. Нямаме претенции към никого. Те казват - оставате тук... Дори не ни искат да ни дадат информация кога е най-близкият полет за Гърция. Аз се чувствах като роб!", оплака се Стойчева.

Случвало ли се е превозвач да провали почивката ви?

От "България Еър" обясниха пред bTV, че причината за отложения полет е технически дефект в електрониката на машината. В момента се извършвал ремонт и се търсели варианти за превозване на пътниците до България.