Пореден епизод в битката на държавата срещу незаконното строителство. Започна събарянето на нови луксозни имоти в чашката на язовир "Ивайловград". "Веселото село" все повече заприличва на сметище за строителни отпадъци.

Почти две години след като данъчните откриха по въздух незаконно построеното митничарско селище на брега на язовир „Ивайловград”, днес багери влизат за да разрушат и последните 19 ваканционни къщи. След оградите, барбекютата и малките вилички дойде ред и на масивните имоти.

От общо 169 незаконни имота, построени край язовира, над 120 вече са съборени, повечето от които в Ставри Димитрово.

Заповед за събаряне има и за параклиса, построен в двора на къщата, станала известна като министерство на веселбата. Хората обаче се съмняват, че строителите ще посмеят да го бутнат.

И ако все пак за храма има надежда, то за министерството на веселбата прошка няма. Собствениците са наели строителна бригада и доброволно развалят имота.

Там, където собствениците не подхващат сами, държавата бута за своя сметка. Но тоновете строителни отпадъци остават. Тъй като собствениците не си ги почистват, боклукът става разход на общината. Така в крайна сметка пак данъкоплатците ще платят сметката за постигнатата справедливост.