Студенти по журналистика от Софийския университет посетиха най-високотехнологичния нюзрум в България - на bTV Новините. Те се запознаха с най-модерните технологии и професионални стандарти – от създаването на репортажите, до използването на единствената в България новинарска система за визуализации с добавена реалност.

„Високите технологии не значат нищо, когато зад тях не стоят огромни професионалисти.

Тези технологии са подплатени от хора, които могат да ги правят тези неща, тоест, хора, които могат да работят с тях”, заяви Асен Иванов, изпълнителен продуцент „Координиране и планиране” в bTV Новините.

Студентите са в студията – сред водещите, продуцентите и техническите екипи, за да почерпят от извора впечатления и опит.

„Живеем във времена, които отправят сериозни предизвикателства към журналистическата професия – като фалшивите новини, например. Надявам се, освен високите технологии, да сме успели да им покажем, че всъщност професионализмът се корени в едни простички правила за обективност, честност и много талант, разбира се”, Гена Трайкова, главен редактор на bTV Новините.

Може би сред тези студенти са новите лица, които някой ден ще гледате на екрана.