Опасна находка в месо, купено от квартален магазин. Дете откри игла от спринцовка в пържолата си.

За щастие металното парче е било намерено преди някой да пострада, разказа пред bTV бащата на детето - фотографът Васил Къркеланов.

От Българската агенция по безопасност на храните смятат, че става дума за инцидент и иглата е останала при лечение на животното.

„След като едно животно е третирано с някакъв ветеринарно-медицински препарат, то се наблюдава има определени срокове. След това имаме предкланничен преглед, след това и преглед на месото, така че не би следвало да имат притеснения”, обясни д-р Галя Викьова - нач. Отдел "Контрол на храните" в БАБХ - област София.

Докато приготвял храната, мъжът не усетил иглата. Когато обаче детето отрязало първото парче, казало на баща си, че вкусът е странен. След това забелязали опасния предмет.

Тепърва предстои да бъде извършена проверка. Месото с иглата обаче трудно би могло да се изследва, тъй като е минало термична обработка.

„На този етап, по-скоро не би могло резултатът да бъде достоверен, след като е термично обработен. При извършване на проверките ние може би ще вземем проби по официален контрол и пак зависи каква ще бъде проверката и какви ще са доказателства, за да може да се прецени дали да бъде взета проба”, заяви Викьова.

Собственикът на фирмата, доставила месото, отказа интервю за bTV и заяви, че ще даде официално становище, след като мине проверката.

От търговския обект също отказаха коментар до приключване на разследването, като заявиха, че до момента от БАБХ не са констатирали нарушения по случая при тях.