Ангелина Брандийска, бабата по бащина линия на 3-годишните близнаци, приети в болница от Пловдив в критично състояние, иска те да ѝ бъдат поверени и да се грижи за тях. Това каза самата тя пред bTV.

Децата бяха приети в болница във вторник. Момченцето е в дълбока кома, а сестричката му не може да говори и да ходи. Майката беше освободена от ареста, като според полицията тя не е упражнявала насилие над децата си.

„Искам да ги взема да ги гледам аз. Имам условия и пари ще се намерят, има кой да ми помага“, увери Брандийска. „Децата аз повече няма да ги оставя в това състояние, в което ги видях сега, и дано момчето оцелее...“, каза още тя.

Снимка: bTV

Бабата не е виждала близнаците от около седем месеца. „Преди бяха много добре, сега са много слабички“, разказа тя.

Снимка: bTV

„По някаква причина не искаха да контактуват с мен. Не съм правила опити да отида до тях, защото и аз не бях добре със здравето и е зимно време, но със сина ми, като съм държала връзка по телефона, той ми казва, че децата са добре и всичко е нормално“, добави Брандийска.

По думите ѝ, когато е имала възможност и са ѝ казвали, че имат нужда, е изпращала пари на майката – „и по 100 лева съм ѝ пращала, някой път се е случвало всяка седмица, някой път – през седмица, докато го няма сина ми. Не мога да си обясня защо не е имала пари за храна...“

Снимка: bTV

Бабата разказа, че преди децата са ходели, но „за говорене – не са говорили, казваха откъслечни думи, изречения, така, не са казвали. Ходиха, бягаха, играеха си децата“.

Брандийска сподели, че не знае майката да е прекалявала с алкохола, нито я е виждала да тормози или бие децата.

Вижте повече във видеото: