„Автомагистрали“ ЕАД връща на работа мъжа, който подаде сигнал срещу директора на фирмата Десислава Христова и тя беше освободена от поста. Това съобщи за bTV самият Николай Едрев, който преди месец е бил уволнен от Христова след сигнал за нередности.

Как обяснява той пред bTV рокадите в дружеството, разказва Марин Николов.

Николай Едрев е работил в „Автомагистрали“ миналата година като шеф на отдел "Процедури, обществени поръчки и контрол на договори". Той твърди, че още през 2018 г. с поръчка на Агенция „Пътна инфраструктура“ без състезание с други фирми за цена и качество и без да има капацитета за строителството, "Автомагистрали" е взела милиони левове от джоба на данъкоплатеца за изграждането на 6 участъка от „Хемус“.

Ролята на Христова, според Едрев, е в подготовката на всичко това заедно с другите директори на дружеството. Със свои решения и подписи те предварително подбрали и договорили 8 фирми, на които да превъзложат работата.

„Има множество фирми, които не са в този кръг и разполагат с повече ресурс и капацитет от незнайно как избраните фирми по този списък. Дейността на АМ до края на 2018 г. се е състояла основно в почистване на тревички по автомагистралите и кърпенето на дупки“, съобщи Николай Едрев, бивш служител на „Автомагистрали“.

След сигнал до регионалното министерството за подписите на Христова Едрев е бил уволнен, твърди той. Освободената вчера директорка отново коментира, че с действията си е търсела начин да развие "Автомагистрали".

И посочва своя версия за отстраняването й - нейн сигнал за свързаност на една от фирмите със служител на Пътната агенция.

„Фирма с 10 обекта по „ин хаус“ договори е свързана с човек от ръководството на АПИ. А момента, в който сигнализирах на Гроздан Караджов за проблеми с тази фирма, бях отстранена, без дори да ме видят и погледнат в очите“, заяви за bTV Десислава Христова.

Засега от Министерството на регионалното развитие и благоустройството се въздържат от коментар по версиите.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!