Стотици семейства прекараха нощта с покриви и прозорци, буквално надупчени от градушката от двете страни на Стара планина. Трудът на земеделци с хиляди декари на юг е опустошен.

Шофьори вече чакат по списък за месеци напред за ремонт на счупени автомобили. Появиха се и спекуланти в социалните мрежи.

Четириетажен блок в центъра на Нова Загора е със 100% щети - няма апартамент с оцелели стъкла от градушката. Дни след бедствието хората още не могат да почистят домовете си и живеят с разбити прозорци.

Два дни Иванка Иванова сама почиства стъклата от разбитите прозорци в дома си. Тя е на третия етаж и в стаите се живее трудно.

Хората в блока не могат да поправят сами сериозните поражения. Социалните ще помогнат на самотни родители и възрастни хора с еднократна помощ.

А всяка втора кола в Нова Загора е без стъкла от градушката.

При единствения майстор от вчера чакат 500 души, списъци има и в близките градове.

Заради извънредната ситуация полицията временно спира глобите по пътищата.

Ремонтът ще излезе на всеки потърпевш между 250 и 1000 лева.

В групите на Нова Загора в социалните мрежи. Всяка втора обява е за смяна на автостъкла, някои от тях са откровена измама.

Във великотърновското село Шереметя десет автокъщи са пред фалит и разпродават на безценица колите, изпотрошени от градушката.