Автобус тръгна на път със спукано стъкло, съобщиха зрители на bTV. От компанията "Юнион Ивкони" заявиха за bTV, че пътниците по никакъв начин не са били застрашени.

Маруся Иванова качва дъщеря си Сара за Пловдив и забелязва, че предното стъкло на автобуса е с пукнатина.

„Не мисля, че е редно автобус със спукано предно стъкло с 50 пътници. Подадох сигнал на 112, на всички институции”, обясни Маруся Иванова.

Автобусът е спрян от полицията в района на Ихтиман. От МВР съобщиха, че водачът имал 6 неплатени глоби за превишена скорост. Шофьорът оставя пътниците за около час на магистралата, за да отиде с такси да ги плати. За спуканото стъкло му е съставен акт.

Според ръководството на фирмата нарушенията са направени с личния му автомобил, а автобусът е излязъл от гаража технически изправен.

По информация на шофьора, при придвижването след това, в резултат на изхвърлен камък от преден автомобил е получена пукнатина на челното стъкло с дължина 20-30 сантиметра, която по никакъв начин не застрашава сигурността на пътниците.

В Пловдив обаче шофьорът разказва друго.

„Още на тръгване, не знам... нещо му стана на стъклото, с тръгването чистачката ли включих и така – спука се. Вече бях тръгнал, когато се спука стъклото и нямаше как”, заяви Петко Ламбрев.

Сара Иванова, която пристига със закъснение в Пловдив, разказва, че пътниците били притеснени и са искали да подадат жалба и да си получат обратно парите.

Автобусът продължи за Свети Влас, а от „Юнион Ивкони” съобщиха, че за обратния курс ще бъде осигурен резервен автобус.