Българи, прибиращи се от Испания и Франция, се оказаха в сложна ситуация в ранните часове на тази сутрин, след като автобусът им аварира на френска територия.

Аварията е станала на магистрала около 4:30 ч. местно време. В автобуса е имало двама шофьори и 29 пътници, сред които – и малки деца.

„Намираме се в безизходица, няма реакция от транспортната фирма и никакъв начин за връзка”, оплака се една от пътуващите – Ирена Тодорова, като изпрати на bTV Новините и видео от зазоряване, на което се вижда отбитата от пътя машина.

По думите й след час чакане се наложило да се обаждат на 112 и да искат помощ от френските власти.

Пред bTV управителят на фирмата „Юнион-Ивкони” Георги Атанасов обясни, че твърденията за липса на реакция от страна на превозвача не отговаря на истината.

„Минути след аварията сме уведомили нашите партньори във Франция, местната префектура и българския консул. С помощта на жандармерията е осигурена безопасността на пътниците и те са закарани на място, където да изчакат поправянето на машината. Получиха напитки и храна”, коментира Атанасов. По думите му фирмата е предпочела да ремонтира повредата, а пътниците да изчакат няколко часа, тъй като изпращането на нов автобус е щяло да отнеме повече от 10 часа.

Малко преди 17 часа пътниците са качени в ремонтирания автобус и продължиха пътя си към България.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!