Автобус от градския транспорт блъсна майка, с бебе в количка. Инцидентът е станал днес в Пловдив на кръстовище в жилищен комплекс „Тракия” около 12.20 ч.

Пострадалата жена е на 33 години. Приета е в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение (КАИЛ) на УМБАЛ „Св. Георги“ с политравма – множество травми, сред които фрактура на черепа, фрактура на таза и други сериозни наранявания. В момента лекарите се борят за живота ѝ. Детето не е пострадало.

47-годишният водач на автобуса е с отрицателна алкохолна проба. Досега не е имал провинения. На шефовете си разказал, че не е забелязал жената.

Инцидентът е станал днес по обед, когато автобус по линия 18 прави ляв завой на кръстовището на булевардите „Недялка Шилева“ и „Съединение“. Колата на градския транспорт помела майката с детска количка. Според очевидци шумът от удара се чул на стотина метра от мястото на инцидента. 

Полицията засега не съобщава кой от двамата участници в ПТП-то е преминал на червено, според очевидци обаче това е бил шофьорът на автобуса.